duminică, 17 februarie 2013

Familia influenteaza tinerii in alegerea unei profesii

                                                              Text argumentativ

In opinia mea, este bine ca familia sa ajute tinerii, sa-i indrume in alegerea unei profesii. Parintii au experienta si ii pot ajuta sa se decida in alegerea unei profesii care sa li se potriveasca si in care sa exceleze. Fiind la inceput de viata, tinerii nu se pot orienta spre un domeniu oarecare deoarece nu au practicat nici o profesie si sunt dezorientati ca
niste pui de gaina abia iesiti din ou.
In primul rand, parintii sunt cei care trebuie sa isi impartaseasca cunostintele si sa le explice copiilor avantajele, dezavantajele si responsabilitatile fiecarei profesii, astfel incat sa isi poata forma o idee despre ceea ce vor putea face in viitor. Aceasta etapa din viata lor este foarte importanta, pentru ei reprezentand un nou inceput, perioada de care depinde viitorul lor.
In al doilea rand, in unele familii, parintii au idei fixe in legatura cu profesiile pe care le-ar putea avea copiii lor. Din cauza asta adolescentii au de suferit practicand o profesie pe care parintii le-o impun, dar care pe ei nu ii satisface si nu ii avantajeaza. Acest tip de oameni au o influenta extraordinara asupra copiilor lor, facandu-i astfel sa traiasca cu idei preconcepute despre tot si toate, nefiind altceva decat niste marionete.
In concluzie, familia trebuie sa influenteze tinerii oferindu-le sfaturi din propria experienta si sprijinindu-i in ceea ce vor sa faca in viata, pentru a fi impliniti. In cazurile in care nu se intampla asta, copiii ajung sa isi aleaga gresit o profesie, neavand parte de sfaturile parintilor sau sa traiasca pentru a-si satisface parintii, ori pur si simplu, fara sa-si dea seama de dorintele proprii sau sa aiba pareri si idealuri in viata, in afara de cele insuflate de parintii care, dupa parerea mea, traiesc dupa un mod de viata in care totul iti este "predestinat", o mentalitate gresita, ce dainuie din antichitate.

12 comentarii:

 1. Un rol important il are si scoala, care ar trebui sa colaboreze cu parintii, prin profesori si diriginti. Ei stiu la ce materii se descurca bine copilul si pot veni cu sfaturi utile. Tot scoala este mai in masura sa organizeze vizite in diverse institutii, pentru ca elevul sa isi dea seama de ce anume se simte atras.

  RăspundețiȘtergere
 2. Argumentatie mergea mai bine cu "pe de o parte/pe de alta parte", ai grija pe viitor.

  RăspundețiȘtergere
 3. Bun mersi ma ajutat am luat 9 la romana

  RăspundețiȘtergere
 4. e supera rau compunerea

  RăspundețiȘtergere
 5. In primul rand e text argumentativ si e ok ...cu un text asa poti lua ceva puncte la bac

  RăspundețiȘtergere

Te-ai pierdut?

Un produs Blogger.