vineri, 15 noiembrie 2013

Rubrică după rubrică, prin Vila Alpin din Straja

Intru pe site-ul Vilei Alpin din Straja, curios să aflu ce este cu acest loc şi dornic să mă las convins că acolo trebuie să merg. De ce caut neapărat un sejur la Straja? Pentru că îmi doresc să respir
aer curat, să mă distrez pe pârtia de schi din Straja până când fac febră musculară şi să profit de tot ceea ce găsesc pe acolo. Apropo de asta, să vedem ce găsim!Un site contruit simplu, fără nimic care să îl scoată în evidenţă, cu rubrici multe, ascunse prea sus. Dar are o poză bine amplasată chiar la intrare, pe pagina principală şi asta mă face să fiu curios, să caut mai multe despre vilă şi facilităţile pe care le oferă. Din prima clipă îmi atrag atenţia ofertele pentru Crăciun, Revelion, Paşti şi o săptămână la munte. Au preţuri bune şi ăsta este un lucru foarte important.

Dacă iau în calcul şi faptul că există în tot timpul anului oferte, după cum observ accesând rubrica promoţii, aş spune că deja mi-am găsit cantonament la Straja, că îmi pot pregăti bagajele. Zăresc în josul paginii toate opiniile vizitatorilor şi asta îmi dă un sentiment de încredere în cei care se ocupă de vilă. Poate că ar trebui să văd şi interiorul înainte de a mă pronunţa. 

Pe prima pagină există un filmuleţ interesant, care face turul complet al vilei, prezentând camere, restaurant, sala de conferinte, exteriorul. Se mişcă destul de încet, dar afişează toate detaliile şi scoate la iveală culori frumoase. Observ că există o galerie foto. O accesez şi văd multă zăpadă, văd grupuri de tineri veseli, dornici de distracţie şi îmi imaginez că în curând voi fi şi eu acolo cu grupul meu de prieteni, că vom schia şi vom bea vin fiert, că ne vom uita după fete şi vom mânca fripturi.

Pârtia de schi are tunuri de zăpadă, aşa că nu vor fi probleme chiar dacă vremea nu va ţine cu noi. Văd că sunt mai multe pârtii, unele mai lungi, altele mai scurte, pentru nevoia şi puterea fiecăruia. Există teleschi şi telescaun, văd că sunt şi hărţi după care să te ghidezi uşor, de oriunde ai veni. Intru la rubrica de cazare şi văd camere spaţioase, văd paturi mari şi mă bucur că există televizoare în toate camerele. Nu pot trăi fără televizor, aşa cum nu pot trăi fără internet. Au şi internet, deci totul este ok.La restaurant nu mă uit prea mult, că îmi vin tot felul de pofte şi până ajung acolo să gust mâncărurile tradiţionale mai durează puţin. Sala de conferinţe arată bine, este spaţioasă şi multifuncţională. Dacă se va nimeri ca în perioada când ajung acolo să fie vreun grup care să faca diverse activităţi în sală, sigur voi sta pe lângă el. În mare, vila are cam tot ce îi trebuie, aş spune, deci m-au convins să le fiu musafir pentru o perioadă.

Dar site-ul vilei ar avea nevoie de câteva îmbunătăţiri, pentru a-i atrage şi pe cei care intră din întâmplare sau pentru a face comparaţii. Există nişte reclame care sunt puse prea sus, nesemnificative pentru vilă. Nu pot fi văzute poze cu interiorul sau împrejurimile până când nu intri la rubrica ce le găzduieşte. Tot acolo este şi butonul de like, nesemnificativ şi el. Poate fi coborât sau aşezat undeva în dreapta. 

Blogul vilei este aproape gol. Am convingerea că multe dintre bloggeriţele care participă la SuperBlog şi care au mai mult timp liber l-ar putea îmbunătăţi considerabil, dacă ar scrie câteva articole. Cele deja scrise nu au valoare, pentru că ar apărea ca duplicat în statisticile google şi ar duce la penalizări.

Cea mai mare problemă este că nu găsesc pagina de pornire. Pe vizitatorii site-ului îi poate irita uşor acest lucru şi îi poate face să iasă înainte de a fi văzut tot ce era de văzut. În rest, nu ştiu dacă ar mai fi nevoie de schimbări pe site. Poate diacriticele, care sunt importante în limba română, pentru o mai bună citire şi înţelegere. Să ne vedem cu bine!

Articol participant la competiţia SuperBlog 2013. Sponsor


0 comentarii:

Te-ai pierdut?

Un produs Blogger.