joi, 18 septembrie 2014

Importanta alegerii unui model in viata

In opinia mea, alegerea unui model in viata are un rol critic asupra formarii unei persoane ca parte a societatii. Insa alegerea unui model gresit poate face mai mult rau decat bine.
Pe de o parte, valorile morale insuflate de personajele pozitive din carti, desene animate, filme, etc. sunt benefice formarii ca persoana.
Astfel, unele din cele mai des intalnite si mai importante valori morale regasite in special la personajele pozitive ale cartilor, cum ar fi sinceritatea, compasiunea, autocontrolul, respectul si perseverenta sunt evidentiate si la indemana tuturor pentru a putea fi insusite. Acest tip de model este benefic pentru dezvoltarea si integrarea in societate.
Pe de alta parte, alegerea unui model gresit in viata este des intalnita, majoritatea vedetelor media avand un impact puternic asupra adolescentilor, influentandu-i foarte usor prin afisarea masinilor scumpe ori altor bunuri materiale. Insa tinerii considera ca defectele vedetelor, cum ar fi falsitatea, viclenia, indiferenta, aroganta si profitatul de pe urma altora ii pot ajuta in obtinerea unei situatii materiale de invidiat.
In concluzie, alegerea unui model poate schimba o persoana radical. Doar modelul ales este cel care decide modul in care persoana se transforma. Asadar filtrarea prin propria ratiune a diverselor modele in viata, iar in final alegerea unui model potrivit este o necesitate, pentru a mentine la suprafata valorile morale prezente in societate si aducand beneficii atat persoanei cat si intregului ca societate.

0 comentarii:

Te-ai pierdut?

Un produs Blogger.