marți, 28 octombrie 2014

Aerul curat, factor important pentru sanatate

Toata lumea stie ca oamenii au nevoie de apa pentru a trai, insa asa cum stim ca in apa te poti ineca, ar trebui sa fim constienti ca si umiditatea aerului pe care il respiram poate fi mai mult decat daunatoare. Si nu doar pentru noi, ci si pentru locuinta si bunurile pe care le avem. Desi nu reusim sa vedem vaporii de apa plutind in aer si poate nici nu au mari efecte asupra noastra imediat, umiditatea din aer reprezinta totusi un pericol pentru bunurile materiale, iar pe termen lung reprezinta un risc important asupra sanatatii noastre.

Tot din cauza acestui inamic nevazut apar microorganisme daunatoare, mai multe insecte isi fac simtita prezenta, electrocasnicele pot avea de suferit. Peretii, mobila sau bunurile se deterioreaza si apare mucegaiul, igrasia, iar aerul devine irespirabil si lista ar putea continua destul de mult, insa cel mai important este ca in conditii de umezeala si starea celor ce sufera de artrita se inrautateste, dar si acarienii de praf prospera putand provoca astm si alergii.

Din cauza aburilor din baie, bucatarie si nu numai, umiditatea creste, aerul dintr-o camera obisnuita putand contine chiar mai mult de un litru de apa. Acest aer noi il respiram, iar cand temperatura scade, se condenseaza afectandu-ne bunurile si distrugandu-ne locuinta. Poate ca un litru de apa nu pare o cantitate foarte mare, dar sa aruncam in fiecare zi cate un litru de apa prin casa, pe mobila, pe electrocasnice, pe carti sau alte bunuri, nu este tocmai indicat, nu? Poate ca si becurile din casa se ard prea des, iar acesta este tot efectul unei umiditati ridicate.
Toate aceste nimicuri nu sunt luate in seama, desi ar trebui sa le acordam o importanta mai mare. Pe site-ul AlecoAir se pot gasi dezumidificatoare casnice care pot ajuta la pastrarea unui mediu sanatos. Iar pentru alegerea echipamentului potrivit, ei pun la dispozitie specialisti care ne pot indruma si pot oferi toate informatiile de care avem nevoie pentru a face alegerea potrivita. Si atunci de ce sa imi risc sanatatea ori sa risc ca locuinta sa imi fie distrusa...?Un dezumidificator previne aparitia mucegaiului ori igrasiei, iar mirosul din casa este proaspat si curat. Cu ajutorul lui rufele se usuca rapid, iar cele care se usuca mai greu nu mai capata vreun miros urat. Filtrul de particule integrat reduce praful din atmosfera, iar echipamentele electronice au o durata de viata mai mare si functioneaza mai bine. Dar cel mai important este ca nu mai inhalam toata apa aceea in plamani, iar condensul este redus, astfel obiectele ori mobila sensibile la umiditate si geamurile au o durata de viata mai mare.

Un lucru bun ar fi ca si angajatorii sa afle despre aceste dezumidificatoare, pentru a ne putea oferi un mediu curat si sanatos in cadrul locului de munca, reducand astfel riscul pe care il prezinta umiditatea asupra sanatatii noastre.

0 comentarii:

Te-ai pierdut?

Un produs Blogger.