joi, 4 decembrie 2014

Parfumuri de calitate

Inca de la nastere noi, oamenii, traim inconjurati de parfumuri, chiar si fara sa ne dam seama de acest lucru. Suntem influentati de aroma laptelui cu care ne hranim, de parfumul mamei, mereu proaspat, bun si cald, de mirosul tatalui,  mereu conferindu-ne acea siguranta mult cautata, mai tarziu de iarba proaspat taiata in curte sau in fata blocului, de asfaltul ud de ploaia de vara, de aroma imaginara a curcubeului, de mirosul piersicii coapte sau al bulgarilor de zapada. Cand mai crestem, ne lasam invaluiti in parfum de cerneala scursa pe degete, in parfum de praf amestecat cu lacrimi de ciuda, ca intr-un final sa nu mai dam importanta nici unui parfum, in afara de cel al persoanei de care ne indragostim. Ati observat ca parfumul persoanei iubite este cel mai bun, mai placut, mai senzual?


Unii specialisti spun ca ne indragostim doar de persoanele al caror miros se potriveste chimic cu ceea ce simte/doreste/are nevoie organismul nostru. Inclin sa cred ca este adevarat, desi nu m-am documentat niciodata serios in legatura cu acest lucru. Parfumierii lumii au grija sa inventeze noi si noi parfumuri in care combina diverse arome, pentru ca intregul, produsul finit, sa raspunda nevoilor oamenilor de a mirosi frumos, de a transmite un anumit mesaj, de a emana prin piele exact substantele chimice care se imbina armonios cu mirosul degajat de fiecare organism uman in parte. Printre cele mai renumite parfumuri se numara si cele pe care le-am descoperit pe Pandera, un site despre care am doar cuvinte de lauda.

In primul rand, aici am observat, inca de cand am intrat pe pagina principala, parfumul meu preferat, Paco Rabanne 1 Million Eau de Toilette pentru barbati. Este un parfum lansat relativ recent, dar care, inca de la aparitie, a cucerit inimile multor barbati din intraga lume, sedusi de aromele pe care le emana, dar si de ideea ca a fost gandit special pentru a cuceri femeile. :) Este un parfum elegant, luxuriant chiar, potrivit barbatilor ce vor sa cucereasca lumea prin atitudine, care nu se tem de noi inceputuri, oricat de grele ar putea parea ele la o prima vedere, pentru cei care pot gasi armonia in viata de zi cu zi, imbinand toate elementele necesare.

Despre parfumul Paco Rabanne 1 Million Eau de Toilette pentru barbati vreau sa spun ca are incluse in notele de varf (cele care se simt primele, imediat dupa pulverizare) menta, portocala si grapefruit. Notele de mijloc (aromele care se simt dupa ce se estompeaza primele arome) sunt compuse din note ascutite, piele (habar nu am ce inseamna asta), scortisoara si trandafir, iar notele de baza sunt formate din ambra, lemn si patchouli. Dupa cum puteti observa, fiecare element in parte este el insusi un parfum placut, insa in combinatia finala a rezultat ceva surprinzator, de 1 Million de ori surprinzator de placut, as spune eu.

Pnetru e reveni, vreau sa recamndand cu caldura site-ul Pandera, unde puteti gasi o multime de parfumuri fine, elegante, renumite, iar preturile sunt accesibile oricarui cunoscator si iubitor de parfumuri selecte.

0 comentarii:

Te-ai pierdut?

Un produs Blogger.