miercuri, 29 iulie 2015

Constantin Octavian Patrascu si cum grexit-ul a influentat afacerile grecesti

In ultimul timp doar cei care au trait pe o alta planeta nu stiu cate discutii contradictorii a generat Grecia si criza prin care a trecut. Prin online s-a tot vorbit despre economia Greciei, despre datoriile acumulate, despre cum vor putea depasi aceasta perioada. Cu toate ca in general evit astfel de subiecte, de aceasta data am citit cam tot ce s-a scris. Asa am ajuns sa dau peste un articol interesant in care se vorbea despre Constantin Octavian Patrascu si despre cum grexit-ul a influentat afacerile grecesti. Scria acolo, inca din primul paragraf al textului, ca ""Grexit" este o chestiune pusa in discutia publica, fie dinspre liderii zonei euro, fie dinspre analisti in presa internationala, de mai bine de un an de zile. In toata aceasta perioada, investitorii din Grecia au avut timp sa isi gandeasca business-urile, astfel incat sa nu fie luati prin surprindere, afirma majoritatea analistilor. Opinie confirmata mai ales in ramuri de business cu deschidere internationala cum este tradingul online.", la care Constantin Octavian Patrascu este expert. Stiam deja despre Tavi Patrascu unele lucruri, printre care si faptul ca il are, inca de anul trecut, partener de business pe Alexandros Moraitakis, cel care se ghideaza in viata dupa principiul "cine nu risca nu castiga".


Poate ca veti dori sa aflati cine este acest Alexandros Moraitakis si de ce amintesc de el pe blog. Ei bine, e vorba despre unul din marii investitori in trading-ul online din Grecia, Alexandros Moraitakis, presedintele companiei de brokeraj NUNTIUS Securities si cel care, cu un optimism incurabil, spunea ca nimeni nu vrea ca Grecia sa paraseasca zona euro. Parteneriatul cu tanarul business developer Constantin Octavian Patrascu l-a facut pe grec sa exclame "Business-ul pe care noi il desfasuram nu este dictat de fortele politice interne. Ma bucur ca amandoi am avut o viziune proactiva, reusind in cele din urma sa punem pe picioare un parteneriat". Tavi Patrascu este omul care a invatat sa se plieze si a gasit energia necesara pentru a schimba permanent strategia de business atunci cand situatia o cere, adaptandu-se astfel incat afacerea sa infloreasca. Intorcandu-ne la Grecia, trebuie sa spun ca primarul Atenei e convins ca grecii nu vor sa iasa din zona euro si ca "nu se fac astfel de pregatiri, intrucat falimentul inseamna haos, iar Grecia nu se pregateste pentru asa ceva". In textul mentionat la inceputul acestui articol am mai gasit ceva interesant: "Premierul Alexis Tsipras a acceptat conditiile Eurogrup privind masurile de reforma. Banca Centrala Europeana (BCE) a acordat deja 900 milioane de euro pentru functionarea bancilor elene, e drept in sistem de avarie.".

"Ideea unui Grexit nu a fost stearsa definitiv. Totul depinde de implementarea reformelor de catre Grecia, convenite cu Eurogrup, si reconstruirea increderii intre politicienii eleni si liderii zonei euro."

0 comentarii:

Te-ai pierdut?

Un produs Blogger.