marți, 22 septembrie 2015

Locuri de munca

Sa iti gasesti un loc de munca este tot mai greu, dupa cum stie toata lumea. Nu voi intra acum in amanunte, nu voi spune precum cei sariti de o anumita varsta, ca s-au desfiintat fabrici si uzine so ca era mai bine pe vremurile de trista amintire, nici nu voi explica ceea ce este vizibil cu ochiul liber pentru oricine si sustinut verbal de catre experti, si anume ca tehnologia acestui secol inlocuieste munca fizica facuta de om si in fabrici este nevoie de tot mai putina forta de munca. Voi spune scurt ca anumite joburi sunt in timp inlocuite de altele si ca fiecare intre noi trebuie sa evolueze si sa tina pasul cu noutatile daca vrea sa supravietuiasca si sa se bucure de macar un minim de confort financiar. Cu toate astea, inca mai putem gasi locuri de munca in Bucuresti si chiar prin tara, daca stim unde sa cautam. Desigur, nu e suficient sa intri pe aptjob.ro si sa descoperi jobul care ti se pare ideal. Pentru a ajunge sa lucrezi in institutia care te intereseaza si sa castigi un salariu este nevoie sa treci de interviu, lucru nu tocmai accesibil celor care nu se documenteaza in prealabil.


Vreau sa va ofer link spre un articol cu intrebari la interviul de angajare, pentru a va ajuta sa va pregatiti cum se cuvine, sa stiti ce va asteapta si sa stiti cam ce ar trebui sa raspundeti ca sa va castigati locul de munca potrivit. In grupul meu de prieteni inca ne distram amintindu-ne cum unul dintre fostii mei colegi a mers la un interviu fara sa aiba habar nici macar cum se scria numele firmei la care dorea sa se angajeze. Doamna care il intervieva l-a intrebat la un moment dat "unde se vede peste 5 ani", o intrebare care pe multi ii pune in incurcatura si ii face sa nu poata trece de interviu. Fostul meu coleg, auzind intrebarea, a inceput sa rada si a raspuns: pai stiu eu, doamna, unde voi fi peste 5 ani si ce voi face? Poate ies din incaperea asta dupa interviu si pe strada ma calca o masina. Nu ar fi o minciuna daca v-as spune ca ma vad mare director in firma dumneavoastra, muncind ca un sclav de dimineata si pana seara pentru prosperitatea firmei? Normal ca nu a trecut de interviu. As putea jura ca inca mai este dat exemplu de "asa nu" studentilor de la anumite facultati. 


Daca voi sunteti in cautarea unui loc de munca, nu faceti aceasta greseala. Intrati pe aptjob.ro, cautati printre locurile de munca disponibile, alegeti ceea ce vi se potriveste, cititi intrebarile care se pun in cadrul unui interviu si poate veti avea sansa de a va gasi ceea ce v-ati dorit mereu. Pe acest site locurile de munca sunt usor de gasit, putand fi selectate in functie de oras sau de anumite cuvinte cheie. Aptjob.ro asigură candidaţilor cel mai eficient sistem de filtrare a joburilor și alerte personalizate, având totodată şi o bază importantă de resurse, dedicată dezvoltării profesionale.
orice ati alege, nu uitati ca intodeauna au mai multe sanse cei care opteaza pentru niste cursuri de actorie. Chiar daca nu iti doresti sa te faci actor, trebuie sa incerci macar o data sa patrunzi in aceasta lume. Poate iti va placea, sau poate nu. Dar macar stii ca ai avut curaj sa incerci totul. Avantaje sunt destule. Empatie. Imaginatie. Colaborare. Spontaneitate. Comunicare. Respect fata de sine. Control al emotiilor. Creativitate. Memorie.Cultura generala. Dictie. Improvizatie. Expresivitate. Observatie. Toate acestea vor fi puse la incercare in cadrul cursului de actorie.0 comentarii:

Te-ai pierdut?

Un produs Blogger.