vineri, 11 septembrie 2015

Solutii de ventilatie pentru cladiri si spatii industriale

La nivel casnic aerul viciat poate fi inlaturat destul de usor. Este nevoie doar de cateva ventilatoare, un sistem de aer conditionat sau deschiderea larga a geamurilor si usilor, dupa caz. La un nivel macro insa, atunci cand vine vorba de pastrarea prospetimii aerului in incinte de suprafete mult mai mari, sunt necesare solutii mai complexe.
            V-ati intrebat vreodata cum se pastreaza ventilatia necesara in mari depozite alimentare, hipermarketuri sau hale uriase de productie? In astfel de spatii este necesar un flux de aer constant destul de mare – aceasta misiune este indeplinita cu succes de catre ventilatoarele industriale.
            Construite pe acelasi principiu de functionare ca si ventilatoarele de uz casnic, ventilatoarele industriale au lame dispuse radial care se rotesc in jurul unui ax, absorbind sau evacuand aerul, dupa caz. Aerul viciat si poluarea devin o problema si afecteaza productivitatea muncii, indiferent de situatie. Halele de productie si atelierele industriale necesita astfel o ventilatie constanta si eficienta, care nu ar putea fi realizata decat cu ajutorul unor ventilatoare axiale eficiente.

            Ventilatoarele axiale au aplicabilitate in domenii variate. Beneficiaza de actiunea lor atat hipermarketurile cat si halele industriale, atat depozitele alimentare cat si atelierele de productie si prelucrare sau chiar incinte folosite in industria chimica. Avantajele pe care le ofera acest tip de ventilatoare industriale sunt date de debitele mari de aer pe care le pot oferi, de rezistenta la utilizare si conditii de mediu vitrege si nu in ultimul rand de durata de functionare indelungata.
            Ventilatoarele axiale pot fi impartite in doua mari categorii, in functie de modul de montare. Exista astfel ventilatoare axiale de tubulatura: acestea sunt folosite in cladirile si incintele in care exista un sistem de ventilatie bazat pe tubulatura, iar ventilatoarele plasate pe parcursul acestui sistem asigura evacuarea aerului viciat si reimprospatarea incintelor cu aer curat. Cea de-a doua categorie este reprezentata de ventilatoarele axiale de perete – acestea sunt folosite in spatii in care nu exista un sistem de tubulatura, situatie in care montarea lor se face direct pe perete (pot fi incorporate si in ferestre, dupa caz). La o inaltime corespunzatoare pentru a nu periclita sau stanjeni procesele de munca, ventilatoarele axiale de perete isi indeplinesc la randul lor misiunea: pastrarea aerului curat si nepoluat.

            Varianta ventilatoarelor axiale industriale devine astfel cea mai cautata solutie la nivel macro, asigurand necesarul de debit de aer de fiecare data si indeplinind exigentele prin personalizarile posibile la nivel de performante.

0 comentarii:

Te-ai pierdut?

Un produs Blogger.