joi, 9 iunie 2016

Chirurgie estetica - abdominoplastie

Nu am prea multe cunostinte medicale, asa ca in clipa cand mi-am auzit colegele de serviciu discutand aprins despre abdominoplastie la Clinica Zetta, m-am uitat asa cum se uita mata in calendar. Pana la urma, tot din discutiile lor am inteles ca aceasta abdominoplastie este modalitatea prin care poate fi inlaturat excesul de grasime sau piele din zona abdominala. Prin acest proces se poate repara pana si musculatura abdominala slabita. Operatia de abdominoplastie poate fi totala ori poate fi asociata cu interventia numita liposuctie abdominala. Ei bine, colegele mele discutau despre a face sau a nu face o abdominoplastie sau o liposuctie abdominala. Unele sustineau ca trebuie sa ramai asa cum te-a lasat Dumnezeu, altele insistau pe ideea ca lui Dumnezeu ii place ceea ce este frumos si ca tot de la el a venit si sansa ca medicina sa evolueze intr-atat incat sa putem apela la chirurgie estetica (si in mod particular la abdominoplastie sau liposuctie abdominala) daca nu ne mai simtit bine in propriul corp, daca vrem sa il remodelam, sa ii dam un aspect mai frumos, mai ferm, mai aproape de ceea ce intelegem noi prin frumusete. 


Le-am dat dreptate celor din urma, desigur, caci nu le-am putut intelege niciodata pe femeile care nu se epileaza, nu se penseaza, nu fac nimic pentru a se ingriji si a avea un corp curat, frumos, ferm. Chirurgia estetica a evoluat atat de mult in ultimii ani, incat operatiile se realizeaza acum in cele mai bune conditii, fara prea multe riscuri, iar rezultatele sunt de cele mai multe ori de-a dreptul spectaculoase. 


"Deși rezultatele abdominoplastiei sunt, tehnic vorbind, permanente, există cazuri în care acestea pot fi diminuate de fluctuațiile mari de greutate. Din acest motiv, ar fi bine ca cei care doresc să slăbească substanțial și femeile care au în plan o sarcină, să amâne intervenția chirurgicală de acest tip până la stabilizarea greutății.
Indicaţii:
Abdominoplastia nu înlocuiește scăderea în greutate sau un program adecvat de exerciții fizice. De asemenea, prin această intervenție nu se pot corecta vergeturile din zona abdomenului, dar, uneori, acestea pot fi eliminate sau ameliorate într-o oarecare măsură atunci când abdominoplastia este efectuată în zona situată sub ombilic.""Zetta înseamnă o echipă medicală excepţională, cu peste 100 de ani de experienţă, adunaţi în mii de ore de operaţii sofisticate, autori a numeroase lucrări de specialitate şi studii, contributori la congrese profesionale internaţionale, la curent cu cele mai noi practici, generatori ai unor noi soluţii medicale.• Tehnologia de ultimă generaţie a clinicii este selectată special pentru a asigura lezarea minimă a ţesuturilor şi o recuperare mai rapidă a pacienţilor. Tot pentru cea mai bună experienţă posibilă, am ales soluţiile dedicate anesteziei, spaţiilor de recuperare, întregului mediu Zetta. Designul modern, minimalist, maximizează calitatea experienţei.
• Am încastrat în temelia clinicii jurământul lui Hipocrate. Il veţi vedea în clinică, la intrare şi îl veţi regăsi în comportamentul echipei medicale. Tradiţia profesională cuprinsă în jurământul lui Hipocrate pune pacientul în centrul întregii acţiuni medicale, alături de respectul faţă de maeştri şi căutarea continuă a soluţiilor optime, în beneficiul pacienţilor."


0 comentarii:

Te-ai pierdut?

Un produs Blogger.